Wij zijn BMI !

Wij geloven dat een dak meer kan bieden dan enkel onderdak, bescherming en gemoedsrust. Vandaag kan een dak een elektriciteitscentrale, een leefruimte, een tuin en zelfs een kunstwerk zijn. Where the earth meets the sky ... zien wij eindeloze mogelijkheden voor daklandschappen. Wij staan voor innovatieve, kwalitatieve en duurzame dakoplossingen. 'Building New Horizons' voor een betere toekomst!
Over BMI Belgium

BMI Belgium - Ons verhaal

Wij maken meer van uw dak.

BMI is ontstaan uit de samensmelting van de merken Braas - Monier & Icopal. De merken Monier en Icopal worden in België verkocht onder de noemer BMI Belgium.

BMI Belgium - met hoofdkantoor in Aalst - maakt deel uit van BMI Benelux - met hoofdkantoor in Montfoort (NL).

Beide zetels tellen samen ruim 200 medewerkers.

Onze vertrouwde merken vormen de kern van onze dakbedekkingsoplossingen.
Met een bewezen staat van dienst op het gebied van technische uitmuntendheid, bieden ze de grootste keuze aan technologieën om voor elke vraag een mogelijke oplossing te bieden.

Wat jouw project ook nodig heeft, BMI helpt je om de beste oplossing te vinden om jouw dak naar een hoger niveau te tillen.

BMI Monier 

Met BMI Monier bieden wij onze klanten in de Benelux een breed assortiment keramische en betonnen dakpannen, daksysteemcomponenten en technisch advies.

BMI Monier beschikt tevens over drie productielocaties in Nederland en één in België.

In Tegelen (NL) en Woerden (NL) wordt het grootste deel van het keramische dakpannen assortiment geproduceerd. De productie van betondakpannen vindt plaats in Susteren (NL) en Tessenderlo (BE).

Verder heeft BMI Monier Benelux ook dakpannen in het assortiment die door zusterorganisaties binnen BMI Group (o.a. Duitsland en Frankrijk) worden geproduceerd.

BMI Icopal

BMI Icopal biedt een breed assortiment bitumen en kunststof dakbedekking voor platte daken, aangevuld met daarop afgestemde dak accessoires.

De producten van BMI Icopal onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met onze researchafdeling investeren wij in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van onze producten.

De productie van de bitumen en Icopal Universal dakbanen vindt plaats in Groningen (NL). BMI Icopal heeft verder ook dakbanen in het assortiment die door zusterorganisaties (o.a. Duitsland en Frankrijk) binnen BMI Group worden geproduceerd.

Onze merken

Ons assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen en technisch advies.

Wij hebben alle onderdelen in huis om tot een esthetisch perfect weerbestendig dak te komen.

BMI Group

BMI Group

BMI Monier en BMI Icopal zijn onderdeel van de BMI Group (Braas - Monier - Icopal). BMI Group is een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende en platte daken.

De BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas-Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan.

Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

BMI Group heeft een hoofdkantoor in Engeland en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd. Achter BMI Group staat de holdingmaatschappij Standard Industries, tevens eigenaar van GAF, in Noord-Amerika de marktleider in dakafdichtingen.

A man and a lady on the roof

Wij maken meer van uw dak