Een dakrol die je in recordtempo plaatst? Universal Pro!

Ben je op zoek naar een duurzame, flexibele en betrouwbare dakbedekking die niet alleen van topkwaliteit is maar ook snel en efficiënt te plaatsen? We stellen je graag voor aan het Icopal Universal Pro-assortiment.
Universal Pro Therm SA Rol

Een dakrol die je in recordtempo plaatst? Universal Pro!

Vocht, scheuren of blazen zijn problemen in roofing die wel eens durven voorkomen. Ben je op zoek naar een duurzame, flexibele en betrouwbare dakbedekking die niet alleen van topkwaliteit is maar ook snel en efficiënt te plaatsen? Goed nieuws! We stellen je graag voor aan het Icopal Universal Pro-assortiment. Een éénlaagse dakrol met vele voordelen. Ontdek ze hieronder.

Wat zijn de voordelen van Universal Pro?

Als dakwerker is het cruciaal om een dakbedekkingssysteem te gebruiken dat zowel duurzaam als snel te plaatsen is. Universal Pro, ontwikkeld door Icopal, voldoet aan beide eisen en is ontworpen om je efficiënt en vlot te laten werken in alle comfort.

Deze universeel toepasbare dakbaan bestaat uit de ideale combinatie: zo bezit ze alle voordelen van een kunststof- én een bitumendakbaan in één. Of het nu gaat om een nieuwbouw of een renovatie, het Universal Pro-assortiment is ideaal op alle gangbare ondergronden. Rol ze eenvoudig uit, bevestig ze mechanisch of los onder ballast, voor gedeeltelijke of volledige verlijming.

Snelheid mag echter nooit ten koste gaan van kwaliteit en veiligheid en ook daar blinkt Universal Pro in uit. De dubbele veiligheidsnaad, de lasbaarheid zonder open vlam en de slipvastheid, zelfs bij nat weer, staan je als dakwerker toe om veilig te werk te gaan. De dakrol biedt bovendien uitstekende waterdichting en weerstand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor je klanten kunnen rekenen op een langdurige bescherming van hun gebouwen.

Universal Pro Dak

Welk Universal Pro product kies je?

Het nieuwe Universal Pro-assortiment bestaat uit verschillende types dakrollen, elk met hun
specifieke eigenschappen:

 • De basis Universal Pro variant met 3,3 mm baandikte is universeel toepasbaar en kan
  mechanisch of onder ballast bevestigd worden.

 • De Universal SA Pro is een koud-zelfklevend afdichtingsmembraan voor het afdichten van
  verbindingen en opstanden. Bovendien kan het product gebruikt worden voor het waterdicht maken van ingebouwde onderdelen op warmtegevoelige ondergronden.

 • De Universal Pro Therm SA, met 3,7mm baandikte, is partieel koud-zelfklevend en beschikt over geïntegreerde dampdrukverdeling waardoor blaasvorming en spanning worden vermeden. De Syntan-coating is waterafstotend, hittebestendig, hecht niet aan de
  ondergrond en zorgt voor een langdurig effectieve scheidings- en compensatielaag.

 • Speciaal voor groendaken zijn er de Universal Pro Green-varianten met wortelwering.

De voordelen van de Universal Pro in een notendop:

 • Alle voordelen van kunststof en bitumen in één baan

 • Drie types: Universal Pro, Universal SA Pro en Universal Pro Therm SA

 • Wortelwerende varianten voor groendak

 • Hete lucht lasbaar, zonder brandgevaar

 • Eénlaagse plaatsing vanaf 0° dakhelling

 • Optimale naadzekerheid

 • Veilige dampdrukverdeling

 • Kleur: antraciet

 • 10 jaar productgarantie

Volg een opleiding in de BMI Academy

Je vaardigheden up-to-date houden en je kennis voortdurend verbeteren, is belangrijk als
professional. Wie de Universal Pro-assortiment graag beter leert kennen, kan terecht in onze BMI Academy voor een specifieke opleiding. Je krijgt er meer inzicht in de theoretische en praktische details. Aan het einde krijg je een BMI Academy certificaat en behaal je de titel “BMI gecertificeerd plaatser Universal Pro".

Met de Universal Pro werk jij je volgende renovatie of nieuwbouwproject in recordtempo af. Ontdek hier alle types of download de brochure.

BMI Academy - Universal Pro