Zaštita ličnih podataka

Svrha i opseg ove izjave o zaštiti podataka

BMI Group Management UK Limited i pridruženi subjekti (zajedno „BMI Group“, „mi“ ili „mi“) poštuju vašu privatnost.Ova politika privatnosti opisuje kako BMI Group prikuplja, koristi, prosljeđuje i čuva lične podatke koje navedete tokom i nakon vaše veze s nama. Obavezujemo se da ćemo osigurati da svi lični podaci koje smo primili budu zaštićeni i tretirani u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.Ova politika privatnosti se odnosi na sve spoljne strane koje dele lične podatke s BMI Group, uključujući, ali ne ograničavajući se na dobavljače, graditelje, podnositelje zahteva, kupce i dobavljače, njihovo osoblje i krajnje korisnike (zajednički “vi”).Ako ste vlasnik zgrade i jedan od naših izvođača je obavio posao za vas, određene podatke o vama možemo sačuvati na našem portalu izvođača. Ova izjava o zaštiti podataka se ne odnosi na taj slučaj. Za više informacija o tome kako obrađujemo vaše lične podatke putem ovog portala, pogledajte izjavu o zaštiti podataka odgovarajućeg dobavljača dostupnu na našem portalu dobavljača. Takođe nas možete kontaktirati i mi ćemo vam dostaviti kopiju.

Podaci o vama koje čuvamo i obrađujemo

Prikupljamo, čuvamo i koristimo lične podatke koji su relevantni za naše aktivnosti ili naš odnos s vama. Oni uključuju npr. Vaše ime, vaš e-mail, vaši lični i profesionalni kontakt podaci, podaci o kreditnoj kartici, vaše komunikacijske postavke, informacije o proizvodima o kojima ste se raspitivali ili kupili od nas i informacije o projektima na kojima ste radili kao izvođača BMI Grupe. To takođe može uključivati ​​lične podatke koje pružate kao deo vašeg učešća u nadmetanju ili zahtevu za istraživanje tržišta ili istraživanju BMI Grupe (npr. upitnici, ocene i drugi procesi povratnih informacija), kao i informacije o sadržaju kojem možete pristupiti na našem sajtu.Lične podatke prikupljamo ili direktno od vas, vašeg poslodavca ili od posrednika treće strane kao deo našeg procesa prodaje. S vremena na vrijeme možemo dobiti i lične podatke o vama iz drugih izvora trećih strana (npr. Regulatorna tela, kreditne agencije itd.).

Postavke

Možete se prijaviti za slobodna radna mesta ili pripravnička mesta koja nudi BMI Group ili se registrovati putem našeg web sajta ili e-maila za obaveštavanje o ponudama za posao. Za takva obaveštenja i aplikacije, ova izjava o zaštiti podataka primenjuje se uz ostale zakonske odredbe.Kada se prijavite online na BMI Group ili putem e-maila, pružate BMI grupi lične podatke kao što su vaše ime, poštanska adresa i e-mail, kao i informacije o vašem obrazovanju i profesionalnim kvalifikacijama, sertifikate i druge informacije i dokumente, koji se obično koriste prilikom prijavljivanja za posao. Takođe možemo prikupljati i druge podatke o vašoj profesionalnoj istoriji, kao što su prethodni nazivi poslova i iskustvo, profesionalno članstvo i podaci o sudskoj presudi.Možete uneti određene kategorije ličnih podataka (npr. etničko poreklo, politička mišljenja, članstvo u sindikatima, zdravstveni podaci ili verska ili ideološka uverenja) samo ako izričito pristanete da ih primimo. Ne očekujemo od vas da pošaljete ove podatke niti zahtevamo da nam ih pošaljete, osim ako su nam potrebne da bismo zadovoljili vaše zahteve za pristup.Na osnovu vaše online prijave, mi obrađujemo lične podatke koje ste pružili BMI grupi elektronskim putem u svrhu primene i provere prethodnih presuda.

Pravni osnov i svrha obrade vaših ličnih podataka (samo za osobe s prebivalištem u EGP-u)

U većini slučajeva neophodna je upotreba vaših ličnih podataka,

 • kako bismo mogli da izvršimo ugovor zaključen s vama, npr. ugovor o kupovini proizvoda ili usluge;

 • kako bismo se mogli pridržavati svojih zakonskih obaveza i / ili sarađivati ​​s regulatornim i drugim telima; ili

 • slediti naše legitimne interese tako da ih ne nadjačaju vaši interesi ili temeljna prava ili slobode koje zahtevaju zaštitu vaših ličnih podataka, kao što je npr. upravljanje i poboljšanje našeg poslovanja i odnosa s kupcima u svrhu poslovnog razvoja i analize, praćenje i procena upotrebe naših proizvoda, pružanje našeg alata za traženje dobavljača i sprovođenje istraživanja tržišta ili istraživanja.

 Vaše lične podatke obrađujemo samo u svrhe određene zakonom. To takođe uključuje obradu, ukoliko je to potrebno, u sledeće svrhe:

 • da se povinuje zahtevu ili nalogu nadležnog suda, agencije za sprovođenje zakona ili druge vladine agencije;

 • da zaštiti vitalne interese osobe; i

 • za sprovođenje, vršenje ili odbranu od pravnih zahteva.

Neki od gore navedenih razloga za obradu se preklapaju i može biti nekoliko razloga koji opravdavaju upotrebu vaših ličnih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebno više informacija o pravnoj osnovi i svrsi obrade vaših ličnih podataka, kontaktirajte nas na privacy@bmigroup.com.

Pohrana i otkrivanje vaših ličnih podataka

Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke?

Čuvaćemo vaše lične podatke onoliko dugo koliko je to rpotrebno kako bismo ispunili svrhe navedene u ovoj izjavi o zaštiti podataka i u zakonski propisanom ili dozvoljenom roku. Period zadržavanja u osnovi je određen odgovarajućom zakonskom i regulatornom obavezom i / ili trajanjem našeg poslovnog odnosa s vama. Sigurno ćemo izbrisati vaše lične podatke ako ne postoji dobar poslovni razlog za čuvanje vaših podataka.

Kako štitimo vaše lične podatke?

Preuzimamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo zaštitili lične podatke koje obrađujemo od nenamjernog ili nezakonitog gubitka ili nenamernog ili nezakonitog uništavanja i modifikovanja, kao i od neovlašćenog otkrivanja ili neovlašćenog pristupa. BMI Group čuva vaše lične podatke u centralnoj bazi podataka s ograničenim pristupom, kao i u sigurnim papirnim datotekama i elektronskim datotekama. Pristup je ograničen na ovlašćene korisnike koji podležu obavezi poverljivosti, npr. računovodstvo ili ljudski resursi, ako je potrebno.

Mreža podataka

Prenos trećim licima

Vaše lične podatke možemo proslediti sledećim trećim licima:

 • Ako ste dali svoj pristanak, vaše lične podatke možemo proslediti trećim stranama na koje ste pristali, npr. kada ovlastite treću stranu da vas kontaktira u vezi sa uslugom.

 • Našim pružaocima usluga, poslovnim partnerima i dobavljačima koji pružaju usluge u naše ime ili koje koristimo za podršku našim poslovnim aktivnostima.

 • Vaše lične podatke takođe možemo proslediti trećim stranama u kontekstu moguće prodaje ili restrukturiranja kompanije i uputiti te primatelje da lične podatke mogu koristiti samo u svrhe opisane u ovoj izjavi.

 • Ako je vaša kompanija ili poslodavac član programa dobavljača koji je sertifikovan od strane BMI Group – uključujući BMI RoofPro – podatke o kontaktima vaših kontakata možemo objaviti na našoj web stranici kao deo pretrage dobavljača BMI Group.

 • Možda će nam biti potrebno da podelimo vaše lične podatke s regulatorom, agencijom za sprovođenje zakona, vladinom agencijom, sudom ili nekom drugom trećom stranom kako bismo (i) poštovali zakon, (ii) izvršili odredbe ugovora i (iii) prava, vlasništvo ili radi zaštite sigurnosti BMI Grupe ili drugih.

 • Vaše lične podatke takođe možemo proslediti drugim firmama iz grupe BMI koje koriste lične podatke u svrhe opisane u ovoj izjavi o zaštiti podataka.

Prenos podataka izvan EGP-a (samo za osobe s prebivalištem u EGP-u)

Lične podatke koje prikupimo o vama možemo podeliti s gore opisanim trećim stranama koje se nalaze izvan zemlje ili regije u kojoj se nalazite. U tom slučaju ćemo preuzeti odgovarajuće mere kako bismo osigurali da vaši lični podaci ostanu zaštićeni u skladu sa standardima opisanim u ovoj izjavi o zaštiti podataka. Na primer, zaključivanjem ugovornih sporazuma na osnovu standardnih ugovornih klauzula Evropske komisije ili pozivanjem na potvrdu treće strane koja prima podatke u skladu sa EU-US Privacy Shieldom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebno više informacija o međunarodnom prenosu vaših ličnih podataka, kontaktirajte nas na privacy@bmigroup.com.

Vaša prava

Pregled

Uživate određena zakonska prava u vezi sa obradom vaših ličnih podataka od strane BMI Group. To uključuje pravo pristupa ličnim podacima o vama koje obrađujemo, kao i njihovo ispravljanje i brisanje. Takođe možete odustati od primanja marketinških informacija, povući svoj pristanak za obradu (ako se naša obrada temelji na vašem pristanku) i izraziti svoju zabrinutost regulatornim telima.U nekim zemljama / regijama (uključujući Europski ekonomski prostor) stanovnici dobijaju dodatna prava prema važećem zakonu i po potrebi ćemo obraditi vaš zahtev za ostvarivanje vaših prava u skladu s tim zakonima. Ova prava mogu uključivati ​​pravo na prigovor obrade i traženja od nas da ograničimo obradu ili otkrivanje vaših ličnih podataka.

Ostvarivanje prava

Ako želite otkazati pretplatu na marketing putem e-maila, to možete učiniti klikom na vezu “Otkaži pretplatu” u navedenim marketinškim e-porukama ili slanjem e-maila  na adresu DSAR@bmigroup.com.Da biste otkazali pretplatu na druge oblike marketinga ili ako vam je potrebna pomoć pri otkazivanju pretplate ili želite ostvariti neko od svojih prava, kontaktirajte nas na DSAR@bmigroup.com.

Informacije o web sajtu i kolačići

Kolačići

Pogledajte informacije o kolačićima BMI Group za informacije o tome kako koristimo lične podatke koje pružaju kolačići na našim web sajtovima. Ovu politiku možete pronaći na www.bmigroup.com/legal/cookie-policy.

Treća lica

Naša izjava o zaštiti podataka ne odnosi se na informacije koje obrađuju naši poslovni partneri ili treće strane. Naš web stranica može sadržati veze do sajtova koji nisu  u našem vlasništvu ili pod našim nadzorom. Ova politika privatnosti se ne odnosi na ove sajtove ili programe trećih strana kojima se može pristupiti s našeg web sajta ili su navedene na našoj web stranici.

Izmene ove politike privatnosti

Ova politika privatnosti nije deo nijednog ugovora s vama i zadržavamo pravo ažuriranja ove politike privatnosti u bilo kojem trenutku. Preduzećemo odgovarajuće mere kako bismo vas obavestili o ažuriranjima naše izjave o zaštiti podataka (npr. Objavljivanjem ažurirane izjave o zaštiti podataka na našoj web stranici ili, ako je potrebno, putem neposrednijih mera obaveštavanja, poput obaveštenja putem e-maila).

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj politici privatnosti ili načinu na koji postupamo ili obrađujemo vaše lične podatke, možete nas kontaktirati na privacy@bmigroup.com.BMI Group je odgovoran za vaše lične podatke. U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka, vašim podacima samostalno upravlja pravno lice BMI Grupe koje vam pruža usluge ili komunicira s vama. BMI Group Management UK Limited je operater ove web stranice, a samim tim i kontrolor.