Cool Roof/ Witte dakbedekking

BMI Belgium Coolroof witte dakbedekking

Witte dakbedekking geeft gebouwen een geheel andere uitstraling dan donker gekleurde dakbedekking. Daarnaast kan toepassing van witte dakbedekking, ook wel cool roof dakbedekking, voordelen hebben boven zwarte daken.

Voordelen van witte dakbedekking

 • Energiebesparend
  Witte reflecterende dakbedekking vermindert in bijna alle gevallen de koellast. Dat komt door de reflectie van de zonnestralen door de witte dakbedekking. Door de vermindering van de koellast bespaart u energie.

 • Beter binnencomfort
  De witte afwerking weerkaatst warmte van de zon. Bij te veel warmte in of boven het gebouw blijven het dakoppervlak en de onderliggende binnenruimte daardoor koeler.

 • Langere levensduur van het dak
  Een meer constante en lagere temperatuur op het dak komt de levensduur van het dak ten goede.

 • Milieubewuste oplossing
  De gemiddelde temperatuur in de gebouwde stedelijke omgeving is hoger dan in de omliggende landelijke omgeving. Met nadelige gevolgen voor de leefbaarheid. Een belangrijke oorzaak van het hitte-eiland effect is de absorptie van zonnewarmte door de in de stad aanwezige donkere materialen. Aanleg van een licht, koel dak, dat warmte weerkaatst in plaats van absorbeert is een maatregel om het hitte-eiland effect te verminderen.

Witte bitumen dakbedekking


Ook een dak met bitumen bedekking hoeft niet altijd zwart te zijn. De APP dakbedekking EshaGum 470 is ook in de kleur wit verkrijgbaar. De afwerking met een laag wit mineraal zorgt voor een lichte, frisse uitstraling van gebouwen. Deze dakrol is geschikt voor alle dakconstructies. De onderzijde is voorzien van grooves en is daarmee geschikt voor energie-efficiënt branden.