Keramische dakpannen

Combinatie van ambachtelijke charme en natuurlijke warmte met 30 jaar productgarantie.
Alle keramische dakpannen
Keramische dakpannen

Klei: een vernieuwbare grondstof

De grondstof voor onze keramische dakpannen wordt geleverd door oude zeeklei en vooral het aanslibsel van de rivieren de Maas, de Rijn met zijrivieren, IJssel, Waal en de Schelde. Daarom staan dakpannenfabrieken van oudsher veelal langs deze rivieren. Onze productielocaties gebruiken een mengsel van zorgvuldig geselecteerde kleisoorten waaronder de hoogwaardige Westerwald klei.

Een studie van de universiteiten van Wageningen en Utrecht samen met onderzoeksinstituut Deltares stelt vast dat klei uit de Nederlandse uiterwaarden aangeduid kan worden als een vernieuwbare grondstof.

Dankzij de aanleg van kribben en zomerdijken is het tempo van kleiafzetting in de uiterwaarden sinds 1850 toegenomen. Het totale kleivolume in de uiterwaarden bedraagt vandaag 0,6 km³. Een derde hiervan heeft zich gevormd in de periode na 1850. Sindsdien is 0,17 km³ hiervan ook weer gewonnen.

Productiemethode

Bij BMI Monier maken we onze keramische dakpannen voor bijna 100% van rivierklei uit de Maas, de Rijn, de IJssel, de Schelde en de Waal. De productiemethode voor keramische dakpannen is zowel hightech als ambachtelijk. Zo worden de vormen waarin de dakpan geperst wordt nog altijd van gips vervaardigd. Daarmee kunnen we de hoogste kwaliteit dakpannen maken.

Met uiterste precisie en dankzij jarenlange ervaring kunnen de medewerkers in ons atelier de gipsen mallen voor 100% perfect vormen. De dakpan van klei wordt in de gipsen vormen geperst, gecontroleerd gedroogd en dan, zoals dat al eeuwen gaat, in de oven gebakken tot een duurzaam keramisch product. Die oude traditionele achtergrond van keramische dakpannen zie je: ze bezitten een natuurlijke warmte en charme.

Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

BMI Academy trainingen

Word een krak in je vak en kom naar de BMI Academy voor een hellend dak training.

Meer informatie over de BMI Academy
BMI Academy Aalst praktijkopleiding Universal

Bestekservice BMI Monier

Onze bestekservice wordt verzord door Cobosystems. De bestekomschrijvingen voor dakpannen en daksysteem-componenten van BMI Monier kan u genereren via onderstaande link.

Naar BMI Bestekservice
Bestekservice BMI Belgium