Kosi krovovi

Čvrstoća, sigurnost, površine koje odbijaju prljavštinu, atraktivan dizajn, i još mnogo toga - mi u BMI razmišljamo o svemu kako biste se vi cijeli život osjećali ugodno pod svojim krovom.
Kosi krovov

Vrhunska stručnost za sisteme kosih krovova

Vrhunska stručnost za sisteme kosih krovova

Mi smo jedan od rijetkih proizvođača koji nudi kako širok asortiman betonskih i glinenih crijepova za kose krovove tako i komplementarne krovne komponente dizajnirane da odgovore na različite funkcionalne aspekte krovne konstrukcije.

BMI krovni sistemi su dizajnirani i testirani da se savršeno dopunjuju, tako da sa sigurnošću možemo da pronudimo potpuno rješenje za svaku vrstu konstrukcije.

Kuca sa Bramac crijepom

Naši krovni crijepovi

Naši krovni crijepovi

Naši betonski crijepovi su savršen izbor za vlasnike kuća kojima je sigurnost na prvom mjestu. Oni su izuzetno robusni, čvrsti i pouzdan su partner u kontroli troškova. Od doma za jednu porodicu do moderne vile, predstavljaju pouzdano, dugotrajno rješenje konstantno visokog kvaliteta. Neki od prvih betonskih crijepova, proizvedenih još 1844. godine u fabrici cementa u Štaudahu u Njemačkoj, još uvijek se nalaze na krovovima.

Odluka za glineni crijep je odluka za građevinski materijal sa dugom tradicijom. Principi proizvodnje se nisu promijenili hiljadama godina: vađenje prirodne gline zatim oblikovanje crijepa te pečenje u peći na 1.000° C. Lokalna sirovina daje proizvodu poseban šarm, zrači toplinom i sigurnošću. Naši crijepovi pretvaraju kuću u dom. Evolucija jedne od najstarijih sirovina na svijetu do modernog i savremenog građevinskog materijala, najbolji je pokazatelj raznolikosti primjene i potencijala glinenih crijepova.

Kupa Italiana

Kompletni, integrisani krovni sistemi

Kompletni, integrisani krovni sistemi

Savremeni krov treba da nudi više od obične zaštite od vode, a cijeli sistem krovne konstrukcije treba da predstavlja više od samo zbira dijelova koji ga čine. Prednosti pojedinačnih komponenti su veće kada se sagledaju kao jedan cjelovit sistem. Izolacija visokih performansi zajedno sa podslojevima “koji dišu” pružaju veliki potencijal za uštedu energije. Pravi odabir crijepa u kombinaciji sa odgovarajućim pričvršćivačima i komponentama za snijeg i sigurnost, odolijeva i najlošijim vremenskim uslovima.

integrisani krovni sistemi