Vertrouw op BMI voor een zorgeloos nieuw dak

Voordat u over het type dakbedekking voor uw nieuwbouwproject beslist, is de keuze van de dakvorm en het dakontwerp belangrijk. Stel uzelf daarbij de vraag hoe u uw dak vandaag en in de toekomst wilt gebruiken. Misschien wilt u uw dak als terras gebruiken of een daktuin aanleggen? Overweegt u een dakkapel te installeren?  Wilt u zonne-energie opwekken met uw dak om het milieu te ontlasten en geld te besparen? Een dak kan zoveel meer zijn dan alleen een dak.

De materiaalkeuze hangt vooral af van de helling van het dak en uw persoonlijke voorkeur. Wat de wensen ook zijn, bij BMI bieden we systeemoplossingen die uw nieuwbouwproject beschermen en de hele woning of gebouw meerwaarde geven. 

Onze afdeling Dakservice heeft een antwoord op al uw vragen over nieuwbouw van daken. Bij nieuwbouw kunnen zij u bijvoorbeeld ondersteunen met:

 

 • Technisch advies
 • Dakontwerpadvies
 • Bouwfysische berekeningen
 • Projectbegeleiding

Nieuwbouw plat dak

Een plat dak maken begint bij de keuze van de onderconstructie. De sterkte en stabiliteit van de dragende ondergrond bepaalt welke plat daksystemen mogelijk zijn.

Afschot plat dak

Een van de zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u een plat dak gaat maken, is het afschot. Ten eerste is het voor platte daken belangrijk dat er voldoende helling (afschot) wordt aangebracht in de richting van de hemelwaterafvoeren. Door de hemelwaterafvoer op een plat dak goed te maken, voorkomt u dat regen niet voldoende wordt afgevoerd en er te veel water op het dak blijft staan. Stagnerend water moet worden vermeden in verband met de duurzaamheid van het dakbedekkingssysteem. In het dakvlak is een blijvend afschot van 1,6% in de richting van de hemelwaterafvoeren meestal voldoende.

Plat dak constructie

Wat betreft de constructie van een plat dak, zijn er verschillende mogelijkheden. De volgende soorten dakopbouw worden over het algemeen toegepast:

 

 • Warm dak

Met een warm dak brengt u een waterdichte laag aan op de isolatie (in bepaalde gevallen met een tussenlaag). In het Europese klimaat is het warme dak de meest gebruikte oplossing, omdat de waterkerende laag gecontroleerd kan worden door ‘alleen maar’ het grind en in sommige gevallen de tussenlaag te verwijderen.  

 

 • Omgekeerd dak

Bij dit soort dak is de volgorde van de lagen ‘omgekeerd’. De waterkerende laag wordt onder de isolatie aangebracht, direct op de dragende ondergrond. Omgekeerde daksystemen zijn een uitstekende oplossing voor daken die goed toegankelijk moeten zijn of een recreatieve functie hebben.

Opbouw plat dak

De opbouw van een plat dak is vaak hetzelfde. Een warm dak heeft de volgende opbouw:

 

 1. Onderconstructie. Veel toegepast zijn beton, hout, underlayment platen, geprofileerd staal. 
 2. Dampremmende laag of sluitlaag
 3. Thermische dakisolatie
 4. Dakbedekkingssysteem. Het dakbedekkingssysteem bestaat uit één of meerder lagen dakbedekking. Dit kan bijvoorbeeld bitumen, kunststof of POCB dakbedekking zijn.
  Alle lagen op de onderconstructie vormen samen de dakbedekkingsconstructie.

Nieuwbouw hellend dak

100% betrouwbaarheid en prestaties: BMI Monier

U bent bezig met een renovatie- of nieuwbouwproject. Voor het dak heeft u dakpannen nodig en dus bent u bij BMI Monier aan het juiste adres! Bij BMI Monier ontwikkelen en produceren we alle componenten voor het hellende dak in onze eigen fabrieken. Dat betekent dat we alles in huis hebben om een compleet dak te leveren van eigen productie. En dan bedoelen we ook álles voor het hellend dak.

Dakpannen + daksysteemcomponenten

Bij BMI Monier produceren we al sinds jaar en dag dakpannen, maar we hebben in de afgelopen jaren heel bewust ons product- en dienstenpakket uitgebreid. Zo hebben we ook een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten, die we produceren in onze eigen fabrieken. Voor elk dakonderdeel en perfect afgestemd op onze dakpannen met de bijbehorende prestaties.

Betrouwbaarheid + duurzaamheid

Dat heeft een aantal voordelen voor u! Omdat we beide productgroepen zelf produceren kunnen we ze qua vormgeving én techniek perfect op elkaar afstemmen. Zo bent u zeker van een dak dat werkt als een goed passend systeem. Dat komt de prestaties, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van het dak enorm ten goede. Daarvoor durven we onze hand in het vuur te steken en daarom krijgt u, naast de 30-jarige productgarantie op onze dakpannen, van ons 15 jaar daksysteemgarantie op een gecombineerde aankoop van dakpannen en daksysteemcomponenten van BMI Monier. Deze laatste garantie betekent dat we de weerbestendigheid en het functioneren garanderen van de aangebrachte materialen (dakpannen, hulpstukken en daksysteemcomponenten). Een ander, voor BMI Monier vanzelfsprekend, pluspunt is dat u bij de juiste toepassing en verwerking van de dakpannen en de daksysteemcomponenten voldoet aan de eisen van het WTCB. Daar zijn we trots op! Vooral onze dakpannen van beton behoren tot een aparte klasse als het om duurzaamheid gaat; deze staan aan de top als hét product voor hellende daken met de minste milieubelasting. Daar komt bij dat ze aan het einde van hun levenscyclus, en dat duurt decennia geloof ons, weer gerecycleerd worden. Dus hier geldt letterlijk: van wieg tot wieg (Cradle to Cradle).
 

Producten

Ontdek onze dakbedekkingen

Vind alle informatie over onze producten

 

BMI Academy

Bekijk het opleidingsaanbod

Praktische opleidingen voor dakprofessionals

 

Bestekservice

Naar de bestekservice

Genereer eenvoudig een complete bestektekst

 

Garanties

Ontdek onze garanties

Onze producten en systemen worden geleverd met uitgebreide garanties

 

Nieuws

Nieuws en persberichten

Lees hier ons laatste nieuws

 

Voor professionals

Ontdek onze extra’s voor professionals

Opleidingen voor professionals

Contact

BMI Belgium
Wijngaardveld 25, 9300 Aalst
T: 053 72 96 72

E: info.be.monier@bmigroup.com


BMI Belgium Dakservice
Wijngaardveld 25, 9300 Aalst
T: 053 72 96 72
E: service.be@bmigroup.com

Meer contactgegevens BMI België
Meer contactgegevens BMI België