Daisy Saeys
Persbericht

BMI Benelux neemt resterende 50% aandelen RBB over van Etex

BMI BENELUX wordt 100% eigenaar van dakpannenfabriek RBB nv
Download als .pdf
BMI Benelux neemt resterende 50% aandelen RBB
Bert de Ru, Geert Speelmans, Gerard Holtmaat en Robert Broeckmans

BMI Benelux heeft per 2 juli 2020 de resterende 50% aandelen in RBB N.V. in Tessenderlo België overgenomen van Etex N.V. Met deze overname bouwt BMI Benelux haar marktpositie op de Belgische dakenmarkt verder uit.   

De overname van het RBB betonportfolio en de betonproductie van Etex sluit perfect aan bij de strategie van BMI Benelux. Als totaal aanbieder van complete daksystemen biedt deze overname BMI Benelux de mogelijkheid haar activiteiten op het gebied van het hellende dak verder uit te breiden.

EIGEN PRODUCTIELOCATIE IN BELGIË

Bert de Ru, Managing Director BMI Benelux: ‘De overname van het resterende aandelenpakket uit de voormalige Joint Venture RBB in Tessenderlo sluit nauw aan bij de wereldwijde BMI Group strategie en ambitie om een totaal pakket aan oplossingen en systemen voor zowel het platte als het hellende dak aan te kunnen bieden. Deze overname maakt het mogelijk de markt en onze Belgische klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. We kijken ernaar uit om het team van RBB Tessenderlo welkom te heten in onze organisatie.‘

VOORDEEL KLANTEN

De verkoopactiviteiten van de betonportfolio van RBB worden overgenomen door het Salesteam van BMI België. ‘Deze overname biedt veel voordeel voor de klanten in België’, benadrukt Daisy Saeys, Sales Director BMI België. ‘Wij zijn een sterke leverancier in totaaloplossingen voor zowel het hellende als het platte dak en beschikken dus over een zeer brede kennis van het dak. Daar gaan de klanten van profiteren, dus wat ons betreft is het een echte win/win situatie.’

VERKOOP DOOR ETEX

‘We zijn ervan overtuigd dat RBB in goede handen zal zijn bij BMI Benelux’, volgens Paul Van Oyen, CEO van Etex. ‘Onze dochteronderneming Creaton Benelux zal zich kunnen concentreren op zijn kernactiviteit – kleipannen– binnen het Creaton netwerk.’                                 

OVER BMI GROUP

BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, geïntegreerde zonne-energiesystemen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Engeland en heeft circa 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd. Voor meer informatie, zie www.bmigroup.com.

OVER ETEX

Etex is een internationale specialist in bouwmaterialen. De onderneming wil mensen over de hele wereld inspireren om leefruimtes te bouwen die steeds veiliger, duurzamer, slimmer en mooier zijn.

Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich sinds 1905 in België en inmiddels heeft het wereldwijd meer dan 13.000 werknemers. Etex heeft 101 productielocaties in 42 landen, en heeft in 2019 een omzet van 2,9 miljard euro en een REBITDA van 483 miljoen euro opgetekend. De onderneming stimuleert een cultuur van samenwerking en zorgzaamheid, een pioniersgeest en een passie om altijd meer te doen voor haar klanten.

Voortbouwend op haar ervaring en de behoeften van de wereldwijde markt, streeft Etex ernaar om de levenskwaliteit van haar klanten te verbeteren met steeds effectievere lichte oplossingen. Haar drie R&D-centra ondersteunen vijf wereldwijde divisies:

  • Building Performance: droogbouwoplossingen waaronder gips- en vezelcementplaten, pleister en geformuleerde producten, passieve brandbeveiliging en aanverwante producten.

  • Exteriors: een reeks esthetische vezelcementproducten voor externe toepassing in de agrarische, architecturale en residentiële sectoren.

  • Residential Roofing: daksystemen in beton en klei, inclusief dakpannen en dakbedekkingsonderdelen.

  • Industry: brandbeveiliging en hoogwaardige isolatie-oplossingen voor de bouw- en OEM (Original Equipment Manufacturer)-sectoren.

  • New Ways: hoogtechnologische modulaire off-siteoplossingen die gebaseerd zijn op houten en stalen geraamtes.


Etex inspireert mensen bij het bouwen van leefruimtes. Voor meer informatie kunt u terecht op www.etexgroup.com