Astrid Dupuis

BMI Monier en Icopal op de Belgian Roof Day 2019,stand 81/29

Bezoekers van de 10e editie van Belgian Roof Day konden kennismaken met de BMI dakoplossingen voor hellende en platte daken.
Download als .pdf
Topper op de Belgian Roof Day: DNH-V, een gegolfde dakpan die hier in zwart te zien is

Als grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa kon BMI Group – met de merken BMI Icopal en BMI Monier– natuurlijk niet ontbreken op Belgian Roof Day 2019. Met hun totaalpakket aan daksystemen heeft BMI voor elk dak de gepaste oplossing in huis. Voor het tweede jaar op rij vond de bezoeker er onder de eengemaakte vlag van BMI Group zo een volledig gamma dakoplossingen voor platte én hellende daken terug. 

Volledig geïntegreerd PV-systeem

 

 

 

Zonnestroom groeit steeds meer uit tot een breed geaccepteerde en populaire manier van energieopwekking. De prijzen worden bovendien steeds betaalbaarder en de esthetische uitstraling steeds belangrijker. Vandaag de dag hoeft een zonnestroom en een esthetisch smaakvol dak elkaar niet langer uit te sluiten. BMI Monier merkt dat vooral de geïntegreerde varianten steeds populairder worden. Het Monier PV Premium systeem, een volledig geïntegreerd systeem, valt op vanwege zijn design. Het systeem wordt als gewone schubvormige dakbedekking verwerkt, waardoor een volkomen lineair dak ontstaat. Het grootste voordeel van dit geïntegreerde systeem, is dat ze niet los bovenop het dak komt te liggen, maar in de plaats van dakpannen in het dak geïntegreerd wordt. Het systeem maakt van een beschermend dak zo een extra functioneel dak dat aan de hoogste eisen op het gebied van design en esthetiek voldoet.

DNH-V van BMI Monier: de absolute winnaar op het vlak van snelheid en techniek 

BMI pakt op de stand van BMI Monier uit met een dakpaninnovatie van formaat. Want ook al ziet de nieuwe DNH-V er op het eerste gezicht hetzelfde uit als zijn voorganger – het succesmodel DNH –, Monier heeft stevig gesleuteld aan de essentiële details van de pan. Het resultaat is de nieuwe DNH-V met dezelfde stijlvolle uitstraling als zijn voorganger, maar een onbetwiste nummer één op vlak van techniek en snelheid in plaatsing. Op dit moment wordt in Tielt de laatste hand gelegd aan een groot project van 92 woningen die uitgerust zijn met de DNH-V dakpan, een echte primeur in België.

De uitstekende kleefkracht van de Siplast Primer  

Dit jaar wordt de Siplast Primer van BMI Icopal tijdens Belgian Roof Day in de bloemetjes gezet. Siplast is een sneldrogende hechtprimer met uitstekende kleefkracht voor elk type ondergrond en geschikt voor elke helling. Het kan bovendien ook worden aangebracht op een matig vochtige ondergrond.  

Teroson TK 395 spuitlijm: isolatielijm voor een betrouwbare uitvoering 

Deze isolatielijm van BMI Icopal is geschikt voor elke dakdekker die hoge eisen aan zijn werk stelt. De schuimrib kan namelijk duidelijk sneller worden aangebracht dan traditionele, vloeibare PU-lijmen. TK 395 is ook stabiel bij schuine oppervlakken en kan niet wegvloeien. De spuitlijm kan bovendien zelfs bij temperaturen van max. -5 °C van de ondergrond verwerkt worden. 

Praktische informatie 

  • Datum: 29 november 2019 
  • Locatie: Brussels Kart Expo (Groot-Bijgaarden) 
  • Icopal: stand 29 of www.icopal.be voor meer informatie 
  • Monier: stand 81 of www.monier.be voor meer informatie